Om oss

Företagshistoria 1990 - idag

EFS AB har 30 års erfarenhet av allt inom skötsel, drift och teknisk förvaltning. Verksamheten startade 1990 som enskild firma i form av “L.P. Fastighetsservice” som hade fastighetsskötsel och även vicevärdskap. I samband med att företaget växte bildade “LPF” tillsammans med Christer Björnsson bolaget El & Fastighetsservice AB (EFS AB). I dagligt tal kallat ”EFS”. Verksamheten renodlades till teknisk förvaltning och drift samt övergick därmed också från enskild firma till aktiebolagsform i slutet på 2002. Från 2014 drevs företaget av Christer Björnsson och Mikael Jonsson gemensamt t.o.m. januari 2018. Mikael förvärvade då Christers del i bolaget, och driver i dag företaget som ensam huvudägare i med att Christer den 1:a juli 2018 gick i pension. EFS AB är specialiserat på teknisk förvaltning och drift av bostadsrättsföreningar och har mycket gott renommé på marknaden.

Saldovägen 5 - Navet i vår service

Hösten 2010 samlade vi våra resurser i renoverade fräscha lokaler på Saldovägen 5 inom Veddesta industriområde. Här har vi maskinhall, maskinservice, personalutrymmen, driftskontor, lager och konferensrum. “Saldo” utgör därmed navet i vår verksamhet ute på fältet. Det är också här vi gör tyngre reparationer, träffar våra kunder et.c. Här sitter också Sophie som sköter vår kundtjänst/fältadministration.

I dagsläget har vi 9 stycken fältservicebilar för fastighetsskötsel, och drift som dagligen täcker upp fältservicen ute hos våra uppdragsgivare. Ytterligare en bil är vår “akutbil” som är utrustad för byggnads- och snickeriåtgärder (inbrott, skadegörelse). I paritet med vårt kontinuerliga miljöarbete kör vår servicepersonal fordon som ger låga utsläppsnivåer och har minimal bränsleförbrukning. EFS har även provat elbilar vilka tyvärr ännu inte har batteritekniken nog utvecklad för att vara ett alternativ.

En vit bil från EFS AB står vid entrén till kontoret

Vasavägen 104 - Endast Administration

All ekonomi och fakturering sköts sedan många år genom HelpOffice i Jakobsberg. Det är hit man vänder sig med frågor om fakturor och liknande. Huvudansvarig för denna funktion är Lena Adolphsson. HelpOffice entré finns inne på gårdssidan av Vasavägen 104.

Certifikat och kompetens

Miljö & Kvalitet

EFS AB är av SFK Certifiering miljö- och kvalitetscertifierat företag enligt ledningssystemet FR 2000. Motsvarar bland annat ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 samt SS 624070 och arbetsmiljöverkets föreskrifter.

FR 2000 certifikat

Trygg ekonomi

Vi innehar trippel-A rating från Bisnode/Soliditet. En ranking som för närvarande endast ca. 2,9% av alla företag innehar. Vi har även högsta kreditvärdighet enligt UC. Detta sammantaget bidrar till att göra oss till en trygg partner.

AAA Högsta kreditvärdighet sigill
Rulla till toppen